NASZE PRACE

W każdy poniedziałek pokażemy Wam jakie prace wykonali Wasi koledzy. 





Jesteście ciekawi? My bardzo. 

Dziś zaprezentujemy Wam prace Tomka, Antonii, Aleksa, Jakuba i Maksymiliana. 😊

Zachęcamy Was do wysyłania swoich prac na e-mail do Pani Emilii lub Pani Doroty lub w aplikacji WhatsApp a pokażemy ja na blogu klasowym.

Serdecznie Was pozdrawiamy i życzymy pięknego tygodnia.💕

Prace Tomka ☺









PRACE KUBY ☺







PRACE ALEKSA☺







PRACE MAKSYMILIANA☺




     „Zdrowe musli” 


Czas przygotowania: 20 minut       
Czas prażenia: 1 godzina 40 minut

Składniki:
   2 szklanki płatków owsianych - 230 g
    1 małe jabłko - do 200 g
    łyżka cynamonu
    3 łyżki delikatnego oleju
    2 garście orzechów włoskich - 50 g
    2 garście orzechów laskowych - 50 g
    garść migdałów - 30 g
    2 łyżki miodu
    2 łyżki cukru trzcinowego
    płaska łyżeczka soli - lub mniej
    garść rodzynek drobnych - 50 g
    garść suszonej żurawiny - 50 g
         MISKA 1
·      Do jednej miski wsypujemy dwie szklanki płatków owsianych i  polewamy trzema łyżkami oleju.
·      Niewielkie jabłko obieramy  i trzemy na tarce, na dużych oczkach.
·      Dodajemy  płaską łyżkę cynamonu.
·      Wszystkie składniki z płatkami owsianymi bardzo dokładnie mieszamy.
MISKA 2
·      W drugiej misce mieszamy wszystkie orzechy, miód i cukier trzcinowy. Większe orzechy siekamy nożem. Do mieszanki orzechów i nasion dodajemy płaską łyżeczkę soli.
·      Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy .

1.             Mieszankę z płatkami owsianymi łączymy z mieszanką orzechów. Całość bardzo dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
2.           Blaszkę umieszczamy na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Opcja grzania: góra/dół. Musli pieczemy łącznie 100 minut. Co około 10-20 minut mieszamy ostrożnie.
3.           Gdy musli jest już uprażone można je od razu wyjąć  z piekarnika i odstawić do przestudzenia.
4.           Na koniec  dodajemy suszone owoce.
5.           „Zdrowe musli” można przesypać do puszki, słoika lub woreczka strunowego i przechowywać nawet do 2 tygodni.
Musli zrobione samodzielnie w domu jest przepyszne. Można je jeść jako przekąska, z mlekiem, czy też ulubionym jogurtem naturalnym.
                                                           Życzę smacznego

                                                            Maksymilian Sowada


PRACE ANTONII☺










Dziękujemy za przesłane prace ! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Religia 28.01.2022

Szczęść Boże, moi drodzy :-) Katecheza25 Temat: Przykazania kościelne - święta nakazane                                 Przygotujcie proszę ...